close
Τροφές, Βότανα & Θεραπείες

Τριόλι – Τριβόλι – Πενταξύλι το μαγικό φυσικό Βιάγκρα

Τριόλι ή Τριβόλι ή Πενταξύλι το μαγικό φυσικό Βιάγκρα

Tribulus Terrestis, τριόλι, τριβόλι ή κολλτσίδα και πενταξύλια: πολλά ονόματα, πολλές και οι «δυνατότητες

Το φυτικό συστατικό για την παραγωγή των σχετικών σκευασμάτων (Βιάγκρα), που υποβοηθούν τη σεξουαλικότητα ανδρών και γυναικών, είναι διάσπαρτο στην ελληνική φύση.

Είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αφροδισιακά, που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Περιέχει, κυρίως στα φύλλα του, την στεροειδή σαπωνίνη Protodioscin, η οποία βρίσκεται και στα φυτά Trigonella και Dioscorea και αυξάνει τα επίπεδα ορμονών όπως η τεστοστερόνη και η DHEA (dehydroepiandrosterone)

Οι σχετικές φυτοχημικές έρευνες είχαν αρχικώς ξεκινήσει στην Βουλγαρία και Ρωσία και σήμερα, οι περισσότερες εργασίες επί του προκειμένου, προέρχονται κυρίως από την Κίνα, την Ινδία και τη Βουλγαρία.

Τριόλι στους άνδρες:  Προκαλεί  την έκκριση τεστοστερόνης αυξάνοντας τα επίπεδα της ωχρινοτρόπου ορμόνης, βοηθά στην σπερματογένεση αυξάνοντας τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, στην στυτική δυσλειτουργία την πρόωρη εκσπερμάτιση, και βελτιώνει τη λειτουργία του προστάτη και καταπολεμά την γυναικομαστία. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ονομαστεί το φυσικό βιάγκρα.

Τριόλι στις γυναίκες:  Τονώνει την σεξουαλική διάθεση, βελτιώνει την αναπαραγωγική λειτουργία και την ωορρηξία, βοηθάει σε περιπτώσεις προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, στη ρύθμιση των ορμονών στην περίοδο στην εμμηνόπαυση, μειώνει τα ψυχοσωματικά προβλήματα που προκαλούνται από αυτή όπως: αϋπνία, υπερένταση, άσχημη διάθεση, πόνος στην κοιλιακή χώρα, υπερευαισθησία και υπεραιμία χωρίς προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πιέσεως.

Το ίδιο βοηθά, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται τα προβλήματα αυτά σε πρόωρη αφαίρεση των μητρικών.

Οι ιδιότητες του τριβολιού δεν σταματούν εδώ. Έχει και αντικαταθλιπτικές, αντιυπερτασικές, χωνευτικές, αποτοξινοτικές,  βοηθά στη δόμηση των μυών, αυξάνει τη ζωτικότητα του οργανισμού, βοηθάει στην αντιμετώπιση παθήσεων που αφορούν στο ουροποιητικό σύστημα όπως η δυσουρία, ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος, καθαρίζει τα νεφρά από πυοσφαίρια και αιμοσφαίρια,  βοηθάει σε περιπτώσεις υπερτάσεως.

Χρησιμοποιείται επίσης: σε περιπτώσεις ιλίγγου και πονοκεφάλων, νευρικών διαταραχών,  δυσκοιλιότητας, υψηλής χοληστερόλης,  κοινών κρυολογημάτων, του άσθματος, του βήχα, στην αποβολή του φλέγματος αλλά και σε δερματικές παθήσεις όπως: η ψωρίαση και ο έρπης αλλά και σε οφθαλμολογικά προβλήματα όπως η επιπεφυκίτις.

Το φυτό το βρίσκουμε εύκολα και σε μεγάλη ποσότητα. Βλαστεί στο ίδιο περιβάλλον με το άτομο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για προληπτικούς είτε για θεραπευτικούς σκοπούς.

Η προετοιμασία του ως θεραπευτικού ροφήματος είναι πολύ εύκολη για όσους θα ήθελαν να ακολουθήσουν την εύκολη και φτηνή αυτή λύση για επίλυση του προβλήματος των σεξουαλικών επιδόσεων, χωρίς παρενέργειες για τον οργανισμό.

Τριβόλι Tribulus terrestris_Τα τριόλια,«τα αγκαθερά ζιζάνια των αγρών» ανθίζουν κάθε χρόνο από τον Μάη μέχρι τον Οκτώβρη. Φέρουν άνθη μικρά κίτρινα, που βρίσκονται στη βάση των ακραίων φύλλων τους. Τα φύλλα τους είναι αντίθετα, σύνθετα, πτερόσχιδα με 3-7 ζεύγη φυλλαρίων.

Ο καρπός είναι στρογγυλός, επίπεδος και αποτελείται από 5 σπόρους. Ο κάθε σπόρος φέρει τρία άνισα σκληρά αγκάθια, αυτά που προσδιορίζουν και το όνομά του, τρίλοβος, ενώ το δεύτερο προσδιορίζει τη συνήθεια του φυτού-βοτάνου να απλώνει στη γη δημιουργώντας εκεί που βλασταίνει έναν μικρό χορτοτάπητα.

Περπατώντας ξυπόλυτοι στους αγρούς πολλές φορές είχαμε την άσχημη εμπειρία να πατήσουμε τους σπόρους αυτούς. Ο πόνος ήταν τόσο οξύς, που μας ανάγκαζε να χοροπηδούμε στο ένα πόδι μέχρις ότου καταφέρουμε να αφαιρέσουμε το αγκάθι αυτό.

Τρία φλιτζανάκια την ημέρα, τα προβλήματα τα κάνουν πέρα.

Το βοτάνι μαζεύεται χωρίς τις ρίζες του, σε πλήρη άνθιση, μαζί με τους σπόρους του, οι οποίοι έχουν πιο έντονες ιδιότητες.

Στη συνέχεια καθαρίζεται από τις σκόνες, τοποθετείται σε μια κατσαρόλα και καλύπτεται με νερό. Πρέπει να βράσει καλά, μέχρις ότου μείνει πιο λίγο από το μισό το αρχικό νερό. Το εκχύλισμα σουρώνεται και φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι μία εβδομάδα. Η δοσολογία είναι τρία φλιτζανάκια του καφέ την ημέρα, το τελευταίο το βράδυ πριν από τον ύπνο. Μπορούμε και να το αποξηράνουμε σε σκοτεινό και ξηρό σημείο

Εάν λαμβάνετε διαβητικά φάρμακα, το τριβόλι ίσως να μειώσει το σάκχαρο του αίματος σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης, θα πρέπει να διακοπεί η λήψη του τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία. Μπορεί επίσης να αυξήσει την επίδραση που έχουν τα στεροειδή στο σώμα σας.

Το μαγιοβότανο μπορεί να παίρνεται για απεριόριστο χρόνο χωρίς παρενέργειες. Όμως συστήνεται να γίνονται μικρά διαλείμματα μετά την πρώτη δίμηνη ή τρίμηνη συνεχή λήψη του, που κανονικά αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών και διορθώνει τη σεξουαλική διάθεση.

Το τριβόλι πρέπει να αποφεύγεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για τριόλι http://basilakakis.gr/

Ανδρέας

The author Ανδρέας

Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος

Leave a Response