close
Απόψεις

Ο μόνος ίσως χριστιανός πρωθυπουργός εδώ και πολλά-πολλά χρόνια!

Οι θεομπαίχτες και ο «άθεος»!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι κάτι απολύτως προσωπικό που δεν επιτρέπεται σε κανέναν να το σχολιάζει αρνητικά ή θετικά. Η θρησκεία μας άλλωστε, βαθιά ανθρωποκεντρική, στερεί η ίδια το δικαίωμα να μέμφεται εκείνον που επιλέγει να πιστεύει κάτι άλλο, ή να πιστεύει το ίδιο πράγμα με τρόπο πάντως διαφορετικό.

Αφορμή να γράψω τούτες τις αράδες μου έδωσαν όλοι εκείνοι οι θεομπαίχτες, που δεν έχασαν την ευκαιρία να την «πέσουν» στον πρωθυπουργό –λες και δε θα έχουν άλλες ευκαιρίες για κριτική εις βάρος του- για τον πολιτικό όρκο του. Είναι βλέπετε ανήκουστο να ορκίζεται κάποιος στην τιμή και τη συνείδησή του!!! Άλλωστε τιμή και συνείδηση έχουν εκλείψει εδώ και πολλά χρόνια απ’ την πολιτική και τους πολιτικούς. Το παν φαίνεται στην πολιτική ζωή της Ελλάδας είναι να κάνεις το «σταυρό» σου και, αφού τον κάνεις, να επιδίδεσαι απερίσπαστος σε κάθε είδους απάτη, κλοπή, ανηθικότητα μια που έχεις το «άλλοθι» της «πίστης» και τη σιγουριά της «χριστιανικής αφέσεως αμαρτιών»!!!

Βλέπετε, άπαντες οι «Κορυδαλλιώτες» πολιτικοί, αλλά και πολλοί άλλοι έκαναν το «σταυρό» τους με τα δυο τους χέρια συνοδευόμενο και με πολλές «μετάνοιες», αλλά δε «βοήθησαν» ούτε αυτούς, ούτε δυστυχώς εμάς!!! Η Παναγία της Τήνου και οι Αγιορείτικες Μονές θα ‘χουν να το λένε πόσοι «μαγάρισαν» με τα σταυροπροσκυνήματα των εικόνων τους πριν το ρίξουν στην κρατική μεν, «χριστιανική» δε, κλοπή!!! Η ηθική της θρησκείας μας, η πεμπτουσία του Χριστιανισμού είναι η πίστη στις αρχές του Ανθρωπισμού, η αλληλεγγύη και η αγάπη!!! Σε τρεις λέξεις «Θεός Αγάπη εστί» θα μπορούσε να συνοψιστεί η θρησκεία μας και όχι στα χειροφιλήματα, τις νηστείες και τους συναγελασμούς- ενίοτε και στις μπίζνες- με το ιερατείο!!!

Το ήθος και η ηθική των μελών της νέας κυβέρνησης θα κριθούν απ’ τα «έργα και τις ημέρες» τους, από το πόσο υπερασπίζονται και τιμούν το λαό που τους έδωσε την τιμή να τον εκπροσωπούν και όχι απ’ τους υποκριτές και τους φαρισαίους, που επικαλύπτουν τη δική τους ανηθικότητα με τη δήθεν οδύνη τους για τους «αντίχριστους» που ήρθαν στην εξουσία.

«Άθεοι» και «αντίχριστοι» άλλωστε πρέπει να θεωρηθούν εκείνοι που οδήγησαν στη φτώχεια, στην ανέχεια, στη δυστυχία, στις αυτοκτονίες, στην κατάθλιψη χιλιάδες ή εκατομμύρια συμπολίτες μας!!! Εχθροί του Χριστιανισμού είναι εκείνοι που έκλεψαν, που πρόδωσαν το λαό τους, που ήταν επαγγελματίες ψεύτες και πρόστυχοι απέναντι στην ίδια την Ιστορία, ακόμα κι αν δε λογοδότησαν ποτέ στη Δικαιοσύνη.

Αν βοηθήσει κάποιος-όποιος κι αν είναι αυτός- να επουλωθούν αυτές οι πληγές, που άφησαν οι «καλοί χριστιανοί πολιτικοί», εκείνος είναι ο πραγματικός Χριστιανός. Εκείνος που δε θα προκαλεί τον πανικό και τον τρόμο στην κοινωνία, αυτός είναι ο ηθικός και ο «ενάρετος»!!!

Τα «ράσα» ως γνωστόν δεν κάνουν τον «παπά», όπως οι γραβάτες κι οι θρησκευτικοί όρκοι δεν κάνουν τον πολιτικό. Ο πολιτικός «κυριλές» ημίτρελων γραβατωμένων βιβλιοπωλητών, παχύσαρκων καθηγητών που οδηγούν θωρακισμένα αυτοκίνητα, υπερ-ορθοδόξων τιμητών της ηθικής που ποζάρουν μπροστά σε εικονίσματα και …φράκτες, σβαστικολατρών και υπουργών κωλοχαρτοσυλλεκτών εν όψει του επερχόμενου κομμουνιστικού κινδύνου, απευθύνεται απλά σε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!

Άντε, γιατί «πήξαμε» τόσα χρόνια στους υποκριτές και τους θεομπαίχτες, τους πολιτικάντηδες των μνημόσυνων, των γαμήλιων δεξιώσεων και των τηλεπερσόνων «μαϊντανών» που έβγαζαν το … παντεσπάνι τους «μαϊμουδίζοντας» κομματικά στιχάκια και συνεντευξιάζονταν σε MEGA-λα κανάλια για ενίσχυση της … σταυροδοσίας τους !!!

Είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε κρίση και θ’ αποτελέσει μέγιστη απογοήτευση αν αποδειχθεί «μια απ’ τα ίδια» και αυτή η κυβέρνηση! Αλλά, αν ο Τσίπρας υπερασπίσει την τιμή, την αξιοπρέπεια και την Ιστορία της χώρας, που ατίμασαν τόσοι και τόσοι υπερ-ορθόδοξοι, θα είναι πραγματικός ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. Ο μόνος ίσως εδώ και πολλά-πολλά χρόνια!!!

Πηγή: http://www.freepen.gr/2015/02/blog-post_60.html

Ανδρέας

The author Ανδρέας

Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος

Leave a Response