close

Υλικά

  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κ.γλ.κοφτό αλάτι
  • περίπου 2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • μέλι
  • κανέλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει παχύς χυλός. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα κουβερτάκι και το αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι το μείγμα να φουσκώσει στα τοιχώματα του μπολ.

Σε κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο Πιάνουμε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγει λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα.Με ένα κουταλάκι,το οποίο έχουμε βουτήξει σε νερό, κόβουμε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Τον βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τον στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με μέλι,κανέλα και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε π.χ.με ψίχα καρυδιού ή καβουρτισμένο σουσάμι.Μπορείτε αντί μελιού να βάλετε μερέντα αν σας αρέσει ή λιωμένη σοκολάτα.

Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε στην ζύμη μας ένα αυγό χτυπημένο και μια κουταλιά της σούπας τσίπουρο, τα υπόλοιπα όπως είναι,

Σημείωση. Κάθε φορά που κόβουμε ένα λουκουμά βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάει εύκολα η ζύμη  και να πέφτει στο ελαιόλαδο.

Ανδρέας

The author Ανδρέας

Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος

Leave a Response