close
Απόψεις

Διάβασε το και προβληματίσου

Κύτταρο-Ελευθερίας-Αντίστασης (Κ.Ε.Α)

(Πρωτοβουλία οργάνωσης κινήματος αντίστασης-αλληλεγγύης-ανατροπής)

Σε γενικές γραμμές

Όπως λέει και η λέξη (κύτταρο) εννοούμε την μικρότερη παραγωγική μονάδα λειτουργίας ενός οργανισμού. Τόσο μικρή αλλά ταυτόχρονα και τόσο ζωτική.

Από ένα κύτταρο γεννιέται ένα άλλο και μετά τα 2 γίνονται 4 τα 4, 8 κ.ο.κ

Στη συνέχεια δημιουργείται ένας ιστός, πολλοί ιστοί φτιάχνουν ένα όργανο, πολλά όργανα δημιουργούν ένα οργανισμό. Κάθε κύτταρο ενώ έχει πλήρη αυτονομία και διαφορετικές λειτουργίες από πολλά άλλα κύτταρα, ταυτόχρονα έχει και πλήρη εξάρτηση για την επιβίωση του από το σύνολο του οργανισμού. Έτσι γίνεται και με την κοινωνία που ζούμε. Το κύτταρο της κοινωνίας λέμε πολλές φορές πως είναι η οικογένεια ή μια γειτονιά ή ένας μικρός οικισμός που παίρνει αποφάσεις για την λειτουργία του ίδιου αλλά και σε σχέση με άλλες γειτονιές ή γενικά σε σχέση με το κοινωνικό σύνολο. Συγκεκριμένα τώρα, το “Κύτταρο-Ελευθερίας-Αντίστασης” φιλοδοξεί να είναι το «εμβόλιο» που θα μπολιαστεί στην κοινωνία και με την ανάπτυξη του θα φέρει την «υγεία» στον οργανισμό που λέγετε «Ελλάδα» μέσω της αλληλεγγύης και της αντίστασης. H κεντρική ιδέα και το πνεύμα του Κ.Ε.Α, είναι η προτροπή για ανάπτυξη, οργάνωση και ενότητα του λαού, δημιουργώντας ο ίδιος παντού κύτταρα αντίστασης ανά την επικράτεια. Κύτταρο μπορεί να είναι μια γειτονιά, ένα χωριό-συνοικισμός ένα σοι από συγγενείς, μια συνέλευση πολυκατοικίας η ακόμα και μια παρέα καλών φίλων, αρκεί: Να δουλεύουν με δημοκρατία άμεση για όλους, (ότι άλλο είναι καρκίνος για μας). Να υπάρχει «σύνδεσμος» για επικοινωνία με τα άλλα κύτταρα γιατί διαφορετικά θα είναι νεκρό. Να ψάξουμε όλα τα κινήματα που δουλεύουν δημοκρατικά- αντιστασιακά και να ενωθούμε για να τελειώνουμε με τους δοσίλογους. Η ιδέα ξεκίνησε περισσότερο για αυτούς που είναι αδρανείς. Δεν μ αρέσει αυτό, δεν μ αρέσει εκείνο……οκ λέμε…..φτιάξτο μόνος σου, ανεξάρτητο- δημοκρατικό και ενώσου με άλλους γύρω. Παρακάτω θα εξηγήσουμε τις λεπτομέρειες για την οργάνωση και το σχεδιασμό της. Ας δούμε όμως πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση.

Πως φτάσαμε εδώ

Η ελληνική κοινωνία δέχεται μαζική επίθεση και ανάπτυξη εδώ και πολλά χρόνια «καρκινογόνων-παθογόνων κυττάρων» μέσα στις σάρκες της. Π.χ τραπεζικοί υπερεθνικοί οργανισμοί, καπιταλιστική άρχουσα τάξη, προπαγανδιστικοί μηχανισμοί Μ.Μ.Ε, δοσίλογοι πολιτικοί εκτελεστές ξένων και ντόπιων συμφερόντων και πολλές άλλες καρκινογενέσεις που έφεραν τη γενική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας (οργανισμού) στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Καρκινικά κύτταρα (σύστημα) που μέσα στην πορεία των χρόνων έτρωγαν σαν σαράκι τις σάρκες αυτού του τόπου και παρέσυραν μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε πλάνη και ιδεολογίες που εξυπηρετούσαν το ίδιο το σύστημα. Σε πρώτο επίπεδο να τους «αναγνωρίσει-αναδείξει» μέσω στημένων εκλογών (παραπλάνηση-εξαπάτηση, διαφθορά κτλ) ,καλυπτόμενοι με δημοκρατικό μανδύα, αλλά με ψυχή άγριου δικτάτορα, στήνοντας στην ουσία μια ολιγαρχική κοινοβουλευτική χούντα.

Σε δεύτερο επίπεδο να βάλει το λαό να συμπεριφέρεται όπως και οι ίδιοι, αλλά σε σαφώς μικρότερη κλίμακα (διαφθορά, σπατάλη, αμερικανικό-χρεωμένο όνειρο κτλ) παράγοντας συνέχεια ΚΑΡΚΙΝΟ.

Η ιστορία αυτή των «καρκινικών κυττάρων» δεν ξεκίνησε όμως τα τελευταία 3 χρόνια με τον μηχανισμό διάσωσης, τη δανειακή σύμβαση και το πρώτο μνημόνιο. Ξεκινά λίγα χρόνια μετά την απελευθέρωση της χώρας από τους Οθωμανούς με τον ερχομό του ‘Οθωνα και των πρώτων ευρωπαίων δανειστών. Η Ελλάδα από τότε είναι σε καθεστώς χρεοκρατίας και στον έλεγχο δανειστών-δυναστών με πολλές χρεοκοπίες στο ενεργητικό της. Στην ουσία ποτέ δεν υπήρξαμε πραγματικά ανεξάρτητο δημοκρατικό κράτος, που ορίζει τις τύχες του και το καλό του λαού του. Ήμασταν ένα προτεκτοράτο στην σφαίρα επιρροής είτε της μεγάλης Βρετανίας , είτε της Γερμανίας ή της Αμερικής. Άλλοτε με την βία και πολέμους και άλλοτε με εσωτερική καταστολή (δικτατορίες, χούντες κ.τ.λ.), πάντα όμως με ΔΑΝΕΙΑ και εξάρτηση. Ποτέ δεν αποφασίσαμε οι ίδιοι ελεύθερα και δημοκρατικά τις συνεργασίες μας, τους συμμάχους μας για το γενικό συμφέρον του λαού.

Δημοκρατία μετά την απελευθέρωση της χώρας το 1821 δεν είδαμε, δεν βιώσαμε, δεν γευτήκαμε μέχρι σήμερα. Το σύνταγμα το συνέταξαν οι ίδιες κυρίαρχες δυνάμεις για δικό τους όφελος. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» όταν κουβέντιαζαν οι «ξένοι φίλοι μας» για το ελληνικό ζήτημα, έλεγαν: Να έχουν ΣΥΝΤΑΓΜΑ ή να μην έχουν, γιατί να έχουν αφού μπορούν να μην έχουν, καλύτερα να νομίζουν ότι έχουν, ενώ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ. Οι εκλογές ήταν στημένες από το ίδιο καρκινικό σύστημα και τις έκαναν συνήθως σε χρόνο και με τρόπο που θα τις έπαιρναν. Αν για κάποιο λόγο τα πράγματα δεν τους πήγαιναν καλά εκλογικά ή είχαν κόντρες μεταξύ τους, τότε έβαζαν τον στρατό και την αστυνομία να ρυθμίσει την τάξη και την ασφάλεια «προς όφελος του ελληνικού λαού». Συμπολίτευση η αντιπολίτευση ήταν μέρος του ίδιου πάζλ και εναλλάσσονταν στην εξουσία εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του έκαστου αφεντικού, ποτέ όμως του ίδιου του λαού. Η χώρα που γέννησε και δίδαξε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στην σύγχρονη ιστορία της κατάφερε να ΠΑΡΑΓΕΙ μίσος, φασισμό, δικτατορίες, εμφύλιους,

ολιγαρχικά κοινοβουλευτικά συστήματα, κατοχικές τρόικες και ΧΡΕΟΣ ΧΡΕΟΣ ΧΡΕΟΣ. Πάντα με τις συμβουλές και την καθοδήγηση των «φίλων και συμμάχων» της.

Οι ευθύνες μας

Έχουμε ΠΟΛΕΜΟ και ο ΕΧΘΡΟΣ δεν είναι προ των πυλών, είναι μέσα στην πατρίδα και «μέσα μας».

Ο Χίτλερ και ο φασισμός κατέβασε ολόκληρες μεραρχίες της Βέρμαχτ για να μας κατακτήσει και εμείς παραδώσαμε τα πάντα σε τρείς λογιστές!!! Συγχωρέστε μας, που γράφουμε «εμείς» αλλά έτσι είναι. Όχι φίλοι δεν τα φάγαμε μαζί (Ναζί τα έφαγαν). Δυο τεράστια λάθη κάναμε και πρέπει να απολογηθούμε γι αυτά:

1ον ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, παρά μόνο ψηφίζαμε και τα αφήναμε όλα στα χέρια τους σε μορφή λευκής επιταγής.

2ον Μάθαμε την λέξη ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ και ξεχάσαμε την λέξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ που τόσες φορές μας ένωσε και έδωσε τις νίκες που διαβάζουμε στην μακρόχρονη ιστορία μας.

Ακόμα και την πιο ιδεατή δημοκρατία με τους καλύτερους θεσμούς να φτιάξουμε, εάν δεν μπούμε στα κοινά να προστατέψουμε και να ελέγχουμε ταυτόχρονα την λειτουργία της, τα αποτελέσματα θα είναι το ίδια και στο μέλλον.

Πολλοί ακόμα και σήμερα ψάχνουν τον μεγάλο ηγέτη-αρχηγό που θα μας οδηγήσει στην νίκη. Και άντε και τον βρήκαμε, τι θα κάνουμε μετά την νίκη;

Θα τον αφήσουμε να κυβερνά με απόλυτη εμπιστοσύνη, μέχρι να τον περικυκλώσει πάλι ο «καρκίνος» να τον διαφθείρει η να τον φυλακίσει-σκοτώσει όπως τον Κολοκοτρώνη, τον Βελουχιώτη και τόσους άλλους; Η λύση είναι να αναλάβουμε τη συλλογική μας ευθύνη με ενότητα και αλληλεγγύη. Οι μεγάλοι ηγέτες-αρχηγοί που ξεσηκώνουν τα πλήθη και έδειχναν το δρόμο μας τέλειωσαν.

Ο αρχηγός-τσοπάνης που ακολουθούν τα πρόβατα «τον πάτησε το τρένο» όπως λέει το λαϊκό άσμα. Όποιος μπορέσει να κερδίσει τον σεβασμό του λαού από τον αγώνα του, ας αναδειχτεί και να προχωρήσει αλλά να ξέρει ότι θα ελέγχετε και θα

ανατρέπετε γρήγορα αν χρειάζεται. Το συμπέρασμα λοιπόν και αυτό που χρειάζεται για να ξεκινήσει η ανατροπή, είναι να κοιτάξουμε τον καθρέπτη, να αναλογιστούμε τα λάθη μας, να τα πετάξουμε πίσω και να διεκδικήσουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ, την ΛΕΥΤΕΡΙΑ, και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας.

Σήμερα

Η μεγάλη και «περίεργη» διαφορά του σήμερα, σε σχέση με τα γεγονότα του παρελθόντος είναι ότι έχουμε ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ μαζί, χωρίς να έγινε ποτέ εισβολή κατοχικών δυνάμεων, η ανατροπή πολιτεύματος από σώματα ασφαλείας και στρατό όπως παραδοσιακά συμβαίνει με τις χούντες!!!. Τον Απρίλη του 2010 ο τότε πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου και τα Μ.Μ.Ε βάζουν νέους όρους στην ζωή μας SPREΑD, CDS, ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΑΓΟΡΑ και παραδίδει την εθνική ανεξαρτησία της χώρας στους ξένους δανειστές (τρόικα) και μαζί δημοκρατικά, εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματα που είχε κερδίσει ο λαός τα προηγούμενα χρόνια. Μια κίνηση, που όπως λένε πολλοί αναλυτές και η κοινή λογική, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. Ο μηχανισμός που θα μας «διέσωζε» από την άτακτη χρεοκοπία ονομάστηκε ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (το πόσο ήταν, το είδαμε τα 3 χρόνια που πέρασαν). Η εθνική ανεξαρτησία της χώρας παραδόθηκε ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ με βάση την δανειακή σύμβαση που υπογράφηκε και τρείς κατώτεροι λογιστές ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας εφαρμόζοντας το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ.

Τα αποτέλεσμα της πολιτικής του δόγματος αυτού:

– Η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 30+%, (και μιλάμε για την επίσημη). Μαγαζιά και επιχειρήσεις κλειστές. Το 75% του λαού, ήδη βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

– Κάθε μέρα σε πάνω από 1000 νοικοκυριά κόβουν το ρεύμα και το νερό. Χιλιάδες κόσμου είναι στα συσσίτια. Επίσης χιλιάδες κόσμου απειλείτε με φυλακίσεις και κατασχέσεις για χρέη προς το δημόσιο. Πάνω από 3.100 συμπολίτες μας, έχουν αυτοκτονήσει, απελπισμένοι από την ανέχεια. Κι αυτοί συνεχίζουν!

Σήμερα, η τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ), αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς, νέες περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, κοινωνικά επιδόματα. Νέα χαράτσια έρχονται, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κ.τ.λ. Όλη η δημόσια περιουσία, ξεπουλιέται και επίσημα. Ρεύμα, νερό, παιδεία, υγεία, μεταφορές, υποδομές, και δημόσια γη, γίνεται βορά στους δανειστές μας και στους ντόπιους κοτζαμπάσηδες. Και μέσα σε όλα αυτά ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ συνεχόμενη καταστολή σε όλα τα επίπεδα και σε όποιον χώρο αγωνίζονται αυθεντικά λαϊκά κινήματα, από σύγχρονους γενίτσαρους-ΜΑΤ εκπαιδευμένους άριστα να χτυπούν αδέλφια τους.

Και συνεχίζουν!

Αναγνώριση επίθεσης σύγχρονου εχθρού

Οι σφαίρες που χρησιμοποιεί και επιτίθεται το σύστημα-καρκίνος δεν είναι πραγματικές. Οι σύγχρονες σφαίρες είναι:

1ον Οικονομικές σφαίρες με την επιβολή δυσβάστακτων φόρων και ταυτόχρονα σφαγή μισθών, συντάξεων και εισοδημάτων. Τραπεζικά ιδρύματα, επενδυτές (αγορές) εγχώριοι και ξένοι λυμαίνονται τον τόπο τόσα χρόνια, πουλώντας ελπίδες και το αμερικανικό όνειρο της επιτυχίας του καθενός. Δίνοντας ΔΑΝΕΙΑ, στο κράτος και στους ιδιώτες και εξαγοράζοντας συνειδήσεις πολιτικών, ακαδημαϊκών, διανοητών, επιστημόνων κ.τ.λ. Δάνεια τα οποία έδιναν σωρηδόν χωρίς έλεγχο με αποτέλεσμα το 2008 να σκάσει η ΦΟΥΣΚΑ και να μην μπορούν να

αποπληρωθούν. Και ενώ όπως όλα τα μαγαζιά που δεν πάνε καλά κλείνουν η εθνικοποιούνται, οι τράπεζες έστειλαν τον λογαριασμό και την χασούρα τους στον

λαό, μέσω της εφορίας. Είναι σαν να λέμε παίζεις στοίχημα η τζόγο γενικά και όταν χάσεις το στοίχημα, ζητάς τα λεφτά πίσω από το πρακτορείο.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι κεφάλαια υπερεθνικά έστησαν ένα κοινό νόμισμα το ΕΥΡΩ παίζοντας MONOPOLY. Το ευρώ από την γέννηση του έχει τον χαρακτήρα «σκληρό» γιατί η κεντρική τράπεζα της Ευρώπης δεν κόβει επιπλέον ρευστό, σαν εργαλείο σε μέρες κρίσης για να ρυθμίσει την αγορά. Δηλαδή για να γίνει πιο κατανοητό: Tο παιχνίδι ξεκινά με 1000 νομίσματα που μοιράζονται στους παίχτες ανάλογα την οικονομία τους. Η Γερμανία 400, η Γαλλία 200 …..η Ελλάδα 30. Ποιος άραγε λέτε να κερδίσει στην monopoly που ζούμε; Η Ελλάδα ξέμεινε από μετρητά στο παιχνίδι, τον Απρίλιο του 2010 (η Πορτογαλία ένα χρόνο αργότερα μαζί με την Ιρλανδία, η Κύπρος πρόσφατα, η Ισπανία σύντομα, και η Ιταλία ακολουθεί μαζί με την Γαλλία). Η ισχυρή Γερμανία από την μεγάλη της «αγάπη» έφτιαξε τον περίφημο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ( 4ο ΡΑΙΧ-EFSF). Και οι «παίχτες-πολιτικοί» μας, αποφάσισαν να πουλήσουν την ίδια την χώρα, με τους κατοίκους της και ότι έχει σαν περιουσία. Γη, αέρα, θάλασσα, ακρόπολη, στρατό τα πάντα μόνο και μόνο για να μείνουν στο παιχνίδι του ευρώ, ψάχνοντας απεγνωσμένα μια «δόση» σαν γνήσιοι ναρκομανείς.

2ον Ψυχολογικές σφαίρες με εμπροσθοφυλακή τα Μ.Μ.Ε και την απίστευτη τρομοκρατική προπαγάνδα που περνούν. Τις εισπρακτικές εταιρίες που απειλούν από τηλεφώνου και περισσότερο τον ίδιο μας τον εαυτό, που παρασύρεται πολλές φορές και αναμεταδίδει την καρκινική προπαγάνδα. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ η να τις κλείσει τις τηλεοράσεις η να μάθει να τις διαβάζει.

3ον Καταστολή-βία με κύρια δύναμη τα ΜΑΤ απέναντι σε όποια ομάδα αγωνίζεται, με πορείες-απεργίες-καταλήψεις κ.τ.λ. ενάντια στην κατοχική χούντα και τα μνημόνια.

Κύτταρο-Ελευθερίας-Αντίστασης (Κ.Ε.Α)

(Όπλο μας η οργάνωση μας)

Το συμπέρασμα μετά την προηγούμενη ανάλυση είναι η επιτακτική ανάγκη για την δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης στα πρότυπα του Ε.Α.Μ, αλλά με βάση τις συνθήκες του σύγχρονου πολέμου που ζούμε και βιώνουμε.

Το Κ.Ε.Α δεν είναι πολιτική οργάνωση με την κλασική έννοια. Όταν λέμε κλασική εννοούμε ότι δεν φτιάχτηκε για να παράγει βαθιές πολιτικές αναλύσεις, αλλά ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΛΥΣΕΙΣ. Επειδή όμως όταν συνεργάζονται άνθρωποι με βάση την δημοκρατία, δεν παύει μ αυτήν την έννοια να είναι ένας τύπος «πολιτικής οργάνωσης». Αυτό που επιθυμούμε είναι να έρθουν κοντά μας άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν, να αντισταθούν, να καταθέσουν τις γνώσεις τους, τις ιδέες τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης που ζούμε και την προοπτική ενός καλύτερου αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Το Κ.Ε.Α προτάσσει την ΙΣΟΤΙΜΙΑ μεταξύ των μελών, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της σκέψης, της βούλησης και δεν χωρίζει, αλλά όπως γράφει και ο Ρίτσος: «εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο». Το Κ.Ε.Α γεννά ιδέες αντίστασης, αλληλεγγύης και παράγει απλή και άμεση δημοκρατία. Υπάρχουν όμως διαχωριστικές γραμμές. Παλεύουμε ενάντια στα μνημόνια, σε όσους τα υπερασπίζονται και ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού και τυραννίας.

Το Κ.Ε.Α φιλοδοξεί να είναι το επόμενο στάδιο ωρίμανσης και οργάνωσης του λαϊκού κινήματος της ΠΛΑΤΕΙΑΣ-ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ που ξεκίνησε τον Μάιο του 2011 μέχρι την άγρια καταστολή-διάλυση στις 29 Ιουνίου του 11. Ένα «μωρό» γεννήθηκε στην τόπο εκείνη την εποχή και ονομάστηκε ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, συσπειρώνοντας εκατομμύρια κόσμου γύρω του. Το «μωρό» όμως φρόντισε ο σύγχρονος Ηρώδης-σύστημα πρώτα να το τσακίσει μέσω της καταστολής και έπειτα να το διεμβολίσει, σπάζοντας σε πολλά κομμάτια-κόμματα, σύμφωνα με τον κανόνα «διαίρει και βασίλευε». Το μωρό όμως πρέπει να ξαναγεννηθεί (συμμετοχή), να περπατήσει (αλληλεγγύη) και τέλος να αντρωθεί σε ένα κίνημα (ανατροπή) αντίστασης, πάντα με οδηγό την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το Κ.Ε.Α δεν είναι κόμμα και δεν θα γίνει κόμμα.

1ον Γιατί δεν υπερασπιζόμαστε το υπάρχον σύνταγμα που όπως προαναφέραμε, που έφτιαξαν οι ίδιοι για τους ίδιους. Θέλουμε αλλαγή συντάγματος με νέα εθνοσυνέλευση και τον λαό συντάκτη του. Με άμεση δημοκρατία, όπως απαίτησαν εκατομμύρια κόσμου πέρσι στις πλατείες όλης της χώρας. Τελευταίο παράδειγμα αλλαγής συντάγματος (από το λαό για τον λαό), είναι αυτό της Ισλανδίας.

2ον Γιατί όπως αναλύσαμε και πιο πριν η λύση δεν θα έρθει από τις στημένες εκλογές εν μέσω κατοχικής χούντας. Όπως λέει και ένας φίλος «όποιος μετέχει σε τέτοιου είδους εκλογές είναι καταδικασμένος να καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ της πολιτικής ιστορίας».

3ον Το Κ.Ε.Α, δεν φτιάχτηκε για να κυβερνήσει, αλλά να ανατρέψει και να ελέγχει συμμετοχικά την αυριανή εξουσία. Κύτταρο για μας είναι όποιο κίνημα αντιστέκεται, παλεύει και ζητά την ένωση όλων των ελεύθερων, μη κομματικών οργανώσεων απέναντι στο σύστημα-καρκίνο.

Το Κ.Ε.Α δεν είναι ομάδα, φιλοσοφικού και κοινωνικού προβληματισμού.

Είναι αντιστασιακή ομάδα με κύριους στόχους:

1ον Την προτροπή για ανάπτυξη, οργάνωση, ενότητα του λαού, δημιουργώντας ο ίδιος παντού κύτταρα αντίστασης ανά την επικράτεια, τα οποία θα βρουν τρόπους επικοινωνίας και σύνδεσης μεταξύ τους. Κύτταρο μπορεί να είναι μια γειτονιά, ένα χωριό-συνοικισμός ένα σοι από συγγενείς, μια συνέλευση πολυκατοικίας η ακόμα και μια παρέα καλών φίλων. Με μια λεξη «ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ»

2ον Την αλληλεγγύη και επιβίωση του λαού από την πείνα, την ανέχεια και την γενική εξαθλίωση. Ένας από τους κύριους σκοπούς του Κ.Ε.Α είναι η ανάπτυξη ενός ισχυρού κοινωνικού δικτύου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ το οποίο θα λύσει πολλά προβλήματα επιβίωσης και κατ επέκταση θα φέρει την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση-συμμετοχή στο αντιστασιακό κίνημα. Πχ Οργάνωση συσσιτίων, κοινωνικών παντοπωλείων, εναλλακτικών νομισμάτων ……μα πάνω απ όλα την προσφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Να ξαναβρούμε την παλιά γειτονιά που δεν ντρεπόταν ο ένας να ζητήσει ζάχαρη και να δίνει καφέ!!!

3ον ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ απέναντι στον εχθρό μέσω της μη πληρωμής φόρων, χαρατσιών, δανείων κ.τ.λ., (κατά την δύναμη του κάθε ενός) κηρύσσοντας ουσιαστικά στάση πληρωμών απέναντι σε κράτος και τράπεζες. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πορείες με συγκροτημένες ομάδες και σύγκρουση αν χρειαστεί με τις μονάδες καταστολής εφόσον προκαλέσουν με χρήση χημικών και βίας. Τέλος!!! δεν είμαστε κατσαρίδες να μας ψεκάζετε και ζώα να μας βαράτε, θα μας αντιμετωπίσετε!!!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με προστασία από ομάδες περιφρούρησης ανά γειτονιά για την αποτροπή διακοπών ρεύματος και νερού. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με παρόμοιες ομάδες για την αποτροπή κλητήρων και κατασχέσεων σπιτιών η καταστημάτων. Αν θέλουν ας φέρουν τα ΜΑΤ, να δουν την Κερατέα πάλι σε κάθε γειτονιά. Τους λέμε κάτι και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι οι δοσίλογοι-τοκογλύφοι: Όταν θα έρθει η λευτεριά, τίποτα δεν τους ανήκει απ αυτά που έκλεψαν στα μαύρα χρόνια της κρίσης.

Κανένα σπίτι η κατάστημα η επιχείρηση δεν θα μείνει στα χέρια των τοκογλύφων μετά την απελευθέρωση. Αυτά που έγιναν μετά την αποχώρηση των γερμανών το 44, με τους τότε τοκογλύφους-μαυραγορίτες να γίνονται οι βρικόλακες στο αίμα του ελληνικού λαού ……δεν θα επαναληφθούν!!!. Τέλεια και παύλα.

4ον Επίθεση μας και μέσο ανατροπής, μια καθολική γενική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και τη νεολαία, στην διάδοση, συμμετοχή και οργάνωση μιας ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία να συστρατευτούν να οργανώσουν και να συμμετέχουν μαζί!!!

Όταν μιλάμε για Πολιτική Απεργία, εννοούμε την απεργία της οποίας ουσιαστικός αποδέκτης είναι το κράτος και έχει ως σκοπό αιτήματα που κάμπτουν κατά κάποιο τρόπο, μία από τις 3 μορφές εξουσίας που κατοχυρώνονται συνταγματικά (άρθρο 26), δηλαδή τη νομοθετική, την εκτελεστική ή την δικαστική. Η Πολιτική Απεργία δεν έχει αποδέκτη τον εργοδότη (νομικό ή φυσικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου), τον αντισυμβαλλόμενο (σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο), ή κάποιο αφεντικό, δεν έχει συγκεκριμένα κλαδικά, επαγγελματικά ή ατομικά αιτήματα, αλλά, αντίθετα, προτάσσει ως κύρια αιτήματά της την μη-νομοθέτηση, μη-εφαρμογή, μη-εκτέλεση, δηλαδή την μερική ή ολική μη-άσκηση (ή αναστολή) κάποιας επιλογής ή απόφασης μίας εκ των τριών προαναφερόμενων μορφών εξουσίας.

5ον Παλεύουμε και απαιτούμε:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

Όλοι εμείς το υγείες κομμάτι αυτού του τόπου, λέμε στα σχέδια τους για καταστροφή…………………… ΟΧΙ !!!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ !!!

Πραγματική Δημοκρατία

Καμιά κυβέρνηση εδώ και 38 χρόνια δεν έδωσε την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να εκφραστεί μέσω δημοψηφίσματος για σημαντικά ζητήματα όπως η έξοδος από το νάτο, η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ). Αργότερα με ζήτημα, την ευρωπαϊκή ένωση, την συνθήκη του Μάαστριχ και την νομισματική ένωση (ΕΥΡΩ). Τέλος δεν ρωτήθηκε ποτέ ο ελληνικός λαός, για την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και τον οικονομικό-πολιτικό έλεγχο της χώρας, από τους μηχανισμούς του Δ.Ν.Τ, την Ε.Κ.Τ και της Ευρωπαϊκής ένωσης (ΤΡΟΙΚΑ).

Το τελευταίο δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ήταν μετά την πτώση της δικτατορίας. Η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή διενεργεί δημοψήφισμα με ερώτημα τη μορφή του πολιτεύματος. Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου. Το 69,2% των ψηφοφόρων ψηφίζει κατά της βασιλευόμενης δημοκρατίας, έναντι 30,82% που είναι υπέρ της επαναφοράς του θεσμού της βασιλείας.

Αν είχαμε την επιλογή ως λαός να αποφασίσουμε το μέλλον μας μέσω δημοψηφισμάτων, τότε η πορεία της χώρας θα ήταν τελείως διαφορετική.

Η βασική δομή η αλλιώς το D.N.A του Κύτταρου Εθνικής Αντίστασης είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Όλα ξεκινούν και όλα επιστρέφουν εκεί. Η πραγματική νίκη της κοινωνίας θα έρθει μόνο όταν χτίσουμε, νιώσουμε, βιώσουμε την βαθειά και άμεση δημοκρατία. Τι σημαίνει όμως;

Απαράβατος Όρος είναι η αρχή της συνδιαμόρφωσης-σύνθεσης μιας απόφασης η σε πιο δύσκολα θέματα η διαδικασία της απλής πλειοψηφίας, σε όλα τα επίπεδα διαβούλευσης της κοινωνίας. Κάθε θέμα που προκύπτει, κατατίθεται, συζητείτε και μπαίνει σε διαδικασία ψήφισης με βάση την αρχή 50%+. Η απόφαση της κάθε ψηφοφορίας είναι σεβαστή, ακολουθείτε και ασκείτε. Δεν είναι όμως πάγια και μη

ανακλητή. Εφ όσον ένα ποσοστό των συμμετεχόντων θέλουν να ξαναβάλουν σε άλλο χρόνο το ίδιο θέμα προς συζήτηση και εξηγήσουν τους λόγους της επαναφοράς του, μπορεί να ξαναγίνει ψηφοφορία με βάση την προηγούμενη αρχή. Στην πραγματική δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αποκλεισμοί, λόμπυ, κόμματα (με την σημερινή τους μορφή και δομή) κτλ. Υπάρχει συμμέτοχη, αντιθέσεις, παράγωγη διαφορετικών ιδεών, μα πάνω απ όλα το δικαίωμα του κάθε μέλους να έχει «φωνή», να θέτει θέματα, να συζητούνται και να μπαίνουν προς ψήφιση. Γι αυτό μοναδικό πρόταγμα και στόχος του Κ.Ε.Α είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ του συγκεκριμένου ολιγαρχικού κοινοβουλευτικού συστήματος με την αλλαγή και σύνταξη νέου Συντάγματος, από τον ίδιο τον λαό για τον ίδιο τον λαό!!!

Πρόταση λειτουργίας οργάνωσης

1 .Προτεραιότητα η ακομμάτιστη λειτουργία του όλου εγχειρήματος και η μη πυραμιδική του μορφή. Το κύτταρο γίνετε με σκοπό να αναπαραχθεί από τα κάτω και όχι με κεντρικό έλεγχο ανοίγοντας «μαγαζιά» ανά την περιφέρεια. Αν δημιουργηθούν αρκετά κύτταρα τότε καλώς να υπάρξει η ανάγκη για δέσιμο σε δημοτικό ιστό η αργότερα σε περιφερικά όργανα Επίσης το σχέδιο λειτουργεί συμπληρωματικά στις υπάρχουσες συνελεύσεις πλατειών-γειτονιών.

2. Προώθηση πόρτα-πόρτα του κειμένου που αφορά την ενημέρωση του κόσμου,

για να γνωρίσει η γειτονιά το σχέδιο της οργάνωσης και στη συνέχεια σύγκληση συνέλευσης. Επίσης στους χώρους εργασίας, στα χωρία και γενικά όπου υπάρχει κόσμος με αντιστασιακή-δημοκρατική διάθεση.

3. Ορισμός σημείου εβδομαδιαίας (τουλάχιστον) συνάντησης και καθορισμός της οργανωτικής δομής του κύτταρου.

4. Λειτουργία συνέλευσης με βάση την άμεση-πραγματική δημοκρατία με κανόνες όπως ο σεβασμός και η αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη. Καταγραφή μελών και τρόποι λειτουργίας άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους.

Απαράβατος Όρος είναι η αρχή της συνδιαμόρφωσης-σύνθεσης μιας απόφασης η σε πιο δύσκολα θέματα η διαδικασία της απλής πλειοψηφίας. Κάθε θέμα που προκύπτει, κατατίθεται, συζητείτε και μπαίνει σε διαδικασία ψήφισης με βάση την αρχή 50%+. Η απόφαση της κάθε ψηφοφορίας είναι σεβαστή, ακλουθείτε και ασκείτε. Δεν είναι όμως πάγια και μη ανακλητή. Εφ όσον ένα ποσοστό των συμμετεχόντων θέλουν να ξαναβάλουν σε άλλο χρόνο το ίδιο θέμα προς συζήτηση και εξηγήσουν τους λόγους της επαναφοράς του, μπορεί να ξαναγίνει ψηφοφορία με βάση την προηγούμενη αρχή. Στο Κ.Ε.Α δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αποκλεισμοί, λόμπυ, κτλ. Υπάρχει συμμετοχή, αντιθέσεις, παράγωγη διαφορετικών ιδεών, μα πάνω απ όλα το δικαίωμα του κάθε μέλους να έχει φωνή, να θέτει θέματα, να συζητούνται και να μπαίνουν προς ψήφιση.

5. Δημιουργία συντονιστικού με καθορισμό αρμοδιοτήτων με ανακλητότητα όμως.

6. Ανάδειξη αντιπροσώπου-συνδέσμου και ενός αναπληρωματικού για την εκπροσώπηση και την επικοινωνία με τα υπόλοιπα κύτταρα με ανακλητότητα όμως.

7. Eνημέρωση-συζήτηση τόσο για τα γενικά όσο και τα ειδικά προβλήματα

8. Συντονισμένες δράσεις με συνδιαμόρφωση ή κατα πλειοψηφία (Επειδή είμαστε υπό κατοχή η απόφαση να στηρίζετε από όλους και να εκτελείτε με ζήλο).

9. Σημαντικό επίσης είναι η γνωριμία-φιλία ανάμεσα στα μέλη και ο καταμερισμός των εργασιών με κύριο στόχο την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και την βοήθεια στους αδύναμους (πλειοψηφία του κόσμου πλέον), όχι με την μορφή φιλανθρωπίας αλλά αλληλεγγύης. Πχ κοινωνικό παντοπωλείο, ομάδες δράσεων, περιφρούρησης κτλ.

Πρόταση για την Δομή της οργάνωσης, είναι η μη πυραμιδική της μορφή με βάση την ανάπτυξη κυττάρων (όπως στη βιολογία) :

1) Όταν δημιουργηθούν τα πρώτα ΚΥΤΤΑΡΑ ενώνονται σε ένα δημοτικό ΙΣΤΟ

2) Οι δημοτικοί ιστοί δημιουργούν περιφερικά ΟΡΓΑΝΑ

3) Τα περιφερικά όργανα επικοινωνούν με κεντρικό συντονιστικό όργανο (ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ).

*(ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παραπάνω πρόταση όπως και το κείμενο η τα κείμενα, θα διαμορφωθούν στην τελική τους μορφή από όλους. Στο Κ.Ε.Α δεν υπάρχουν ηγέτες και δεν τα «ξέρουμε όλα». Όποτε περιμένουμε οργανωτικές προτάσεις από όλους. Μην ξεχνάτε…… μαζί θα διαμορφώσουμε το μέλλον μας, ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΙΣΟΤΙΜΑ).

ΦΙΛΟΙ

Η Ιστορία μας καλεί ακόμα μια φορά να φανούμε αντάξιοι της. Βλέπετε στο «κτήμα» που μας όρισε η μοίρα να ζήσουμε κάθε γενιά έχει τον δικό της πόλεμο. Εμάς μας όρισε να βιώσουμε τον πιο παράξενο και συγχρόνως τον πιο ύπουλο. Ύπουλο γιατί είναι ψυχολογικός πόλεμος πρωτίστως και μετά οικονομικός. Έχει να κάνει με τον εαυτό μας πρώτα και την εσωτερική απελευθέρωση του καθενός από τα δεσμά πολλών χρόνων προπαγάνδας. Ο χειρότερος εχθρός είναι η απάθεια, η μετάθεση των ευθυνών για ανατροπή σε άλλους και η ιδιώτευση στον καναπέ και στην TV. Είναι οι εκφράσεις «ωχ αδελφέ» «δεν γίνετε τίποτα» «τι κάνει ο κόσμος ;» «δεν υπάρχει ένας ηγέτης» «οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε» «οι ιδιωτικοί φταίνε» «οι επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις» «ο Μαρξ φταίει» «ο Μπακούνιν φταίει» «ο Τρότσκι φταίει» …………………………….ΦΤΑΝΕΙ .

Πρώτη φορά στην ιστορία υπάρχει η πιθανότητα να πάμε σε γενικευμένο εμφύλιο προτού διαχειριστούμε την νίκη μας. Το σπίτι μας πήρε φωτιά και αντί να πάρουμε πυροσβεστήρα να την σβήσουμε στην πηγή της, κάποιοι τσακώνονται την ώρα που καίγετε ο τόπος για το ποιος την έβαλε. Μερικοί προσπαθούν να την σβήσουν. Κάποιοι άλλοι ρίχνουν βενζίνη. Μερικοί έχουν ήδη πεθάνει και πολλοί άλλοι έχουν βγει στην πλατεία απέναντι και παρακολουθούν την φωτιά, σαν να βλέπουν ταινία. Αν δεν μπούμε σε διαδικασία εκτάκτου ανάγκης στο τέλος «θα κοιμηθούμε όπως στρώσαμε» δηλαδή στα αποκαΐδια.

Στόχος και σκοπός μας δεν είναι η Εξουσία. Στόχος και σκοπός μας πρέπει να είναι η ενότητα, η οργάνωση, η αλληλεγγύη και η δημοκρατία. Να φύγουν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις, το χρέος, να δικαστούν οι δοσίλογοι και να έρθει η λευτεριά.

Να κάνουμε πράξη το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ.

Ότι διαβάσαμε, διαβάσαμε στην ιστορία. Ήρθε η σειρά μας να την γράψουμε.

Δεν καταδικάζουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται αλλά όλες τις μορφές τυραννίας από οπού κι αν προέρχονται !!! Γιατί απλά δεν είμαστε σε καιρό ειρήνης ούτε δικαιοσύνης και ισότητας

Να τελειώσουμε την «δουλεία» του Θοδωρή Κολοκοτρώνη, του Άρη Βελουχιώτη και των παιδιών του Πολυτεχνείου, που δεν εξαγόρασαν την εξέγερση τους.

«ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Α.Κάλβος

Ανδρέας

The author Ανδρέας

Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος

Leave a Response