close
Συνταγές μαγειρικής

Κρασί ποτό από κυδώνι και μήλο

Κρασί ποτό από κυδώνι και μήλο

Κρασί ποτό από κυδώνι και μήλο.

Κυδώνι και μήλο μέσα στο κρασί λειτουργούν σαν φάρμακο.

Η ανάμειξη κρασιού με κυδώνι μήλο και μέλι ή και ξεχωριστά το καθένα, εκτός από ένα καλό και νόστιμο κρασί – ποτό,  έχει και εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Ανοίγει την όρεξη, διευκολύνει την ηπατική και νεφρική λειτουργία και αναζωογονεί τον οργανισμό.

Απομακρύνει την κούραση και την ατονία και βοηθά στην ανάρρωση.

Ηρεμεί το στομάχι και όλο το πεπτικό σύστημα.

Λειτουργεί ως εξαιρετικό τονωτικό με πολλές βιταμίνες, κυρίως του συμπλέγματος B , D, C και πολλών άλλων.

Για το μήλο σίγουρα θα έχετε δει κάποιον να πίνει κρασί και να ρίχνει μέσα σε αυτό ένα κομμάτι μήλο. Η πτώση του καθαρισμένου καρπού μέσα στο κρασί και στο ποτήρι δεν είναι τυχαία.

Το μήλο μέσα στο κρασί λειτουργεί σαν φάρμακο. Ένα μυστικό που έρχεται άφθαρτο διαμέσου των αιώνων.

Τα μήλα όταν πίνονται με κρασί έχουν την ιδιότητα να αντιδρούν στα δηλητήρια και να προκαλούν κένωση της κοιλιάς να καθαρίζουν το στομάχι και φυσικά να διαλύουν τις τοξίνες.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το κόκκινο κρασί εκτός από αλκοόλ περιέχει και εκατοντάδες άλλες ουσίες οι οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, είναι πιθανό η ευεργετική δράση του κόκκινου κρασιού να οφείλεται, όχι μόνο στο αλκοόλ, αλλά και στις αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες που περιέχει.

Μέλι, ένας θησαυρός γεύσης και υγείας , με χωρίς ενοχές. Το μέλι είναι ένας αληθινός θησαυρός υγείας και δύναμης και η αξία του έχει εκτιμηθεί από τα πανάρχαια χρόνια.

Το πάντρεμα αυτών των τεσσάρων μας δίνει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

κρασί ποτό από κυδώνι και μήλο  Τι χρειαζόμαστε:

3 L περίπου  κρασί της αρεσκείας σας

1200gr κυδώνια

700gr μήλα

6 κ. σ. μέλι

1 δοχείο 5 L

1 λεμόνι το χυμό του

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα μήλα.

Τα κόβουμε στα τέσσερα και τα καθαρίζουμε από το εσωτερικό τους και τυχόν διάφορα χτυπήματα από το εξωτερικό μέρος, χωρίς να καθαρίζουμε την φλούδα τους.

Στην συνέχεια τα κόβουμε ψιλές φέτες όπως τις πατάτες και μετά τις κάνουμε μικρά κομματάκια (κύβους) και τα ρίχνουμε μέσα στο δοχείο όπως αυτά του λαδιού.

Σε ένα μεγάλο μπρίκι βάζουμε κρασί με 4 κουταλιές της σούπας  μέλι της αρεσκείας μας και το λιώνουμε (προσοχή δεν το βράζουμε, χλιαρό).

Γεμίζουμε το δοχείο με το κρασί της αρεσκείας μας και ρίχνουμε το μέλι στο δοχείο.

Το κλείνουμε και το αφήνουμε σε δροσερό, σκιερό μέρος για ενάμισι μήνα.

Μετά τις δυο εβδομάδες το ανακινούμε κάθε δυο μέρες.

Μετά τον ενάμισι μήνα αφαιρούμε τα υλικά μας και σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ ή ένα τούλι βάζοντας μια στρώση βαμβάκι. Το ποτό μας είναι έτοιμο.

Δοκιμάζουμε το κρασί μας ,εάν θέλουμε διαφορά στην γεύση, προσθέτουμε μέλι ή ζάχαρη ή ακόμη και γλυκό κρασί ανάλογα τι γεύση μας αρέσει.

Να έχετε υπόψη πως όσο περισσότερο χρόνο το αφήνουμε τόσο καλύτερο γίνετε μέχρι και τρεις με πέντε μήνες.

Στην υγειά σας.

Δείτε λικέρ από κυδώνι εδώ

Ανδρέας

The author Ανδρέας

Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος

1 σχόλιο

Leave a Response