Δευτέρα , 8 Φεβρουαρίου 2016
Τελευταία Άρθρα
You are here: Home -- Τροφές, Βότανα & Θεραπείες -- Το δένδρο Μηλιά και το Μήλο
Το δένδρο Μηλιά και το Μήλο

Το δένδρο Μηλιά και το Μήλο

Από τα πιο διαδεδομένα δέντρα, ευδοκιμεί σε όλα τα κλίματα και όλες τις συνθήκες. Ο καρπός της είναι μεγάλης θρεπτικής αξίας.

Δένδρο: Το δέντρο είναι φυλλοβόλο και φτάνει τα 5-12 μέτρα ύψος.

Φύλλα: Τα φύλλα του έχουν ελλειψοειδές σχήμα και μυτερή άκρη.

Άνθη: Ανθίζει την άνοιξη με άσπρα άνθη (ελαφρά ροζ στην αρχή), 2.5-3.5 cm σε διάμετρο, με πέντε πέταλα.

Καρποφορία: Τα φρούτα ωριμάζουν το φθινόπωρο, και συνήθως έχουν διάμετρο 5-9 cm (και σπάνια μέχρι και 15 cm). Καρποφορεί από το 4ο –6ο έτος.

Η μηλιά καλλιεργείται για τον θαυμάσιο καρπό της. Επειδή συντηρείται πολλούς μήνες στα ψυγεία, μπορούμε να τον βρούμε σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου

Μηλιά ΜήλοΘρεπτική αξία

Είναι ο προστάτης της υγείας μας!

Προστατεύει από την άνοια, ελαττώνει την κακή χοληστερόλη, ελαττώνει  τον κίνδυνο του καρκίνου των πνευμόνων, του παχέος εντέρου και του προστάτη και, τέλος, ελαττώνει τον κίνδυνο να αυξηθεί ανεπιθύμητα το βάρος μας.

Tο μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες & μεταλλικά στοιχεία ενώ περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ. Βοηθά στην πέψη καθώς και στην καύση του λίπους.

 

Έχοντας πολύ λίγες θερμίδες βοηθά τον οργανισμό να διατηρηθεί υγιής. Είναι καλό να καταναλώνεται μετά από κάποιο γεύμα γιατί έχοντας πολύτιμες θρεπτικές ουσίες βοηθά στο μεταβολισμό του οργανισμού και την γρηγορότερη πέψη.

Μερικοί συνιστούν μηλοθεραπεία μιας ή δυο ημερών. Τις μέρες αυτές, δηλαδή, τρώμε μόνο μήλα μαζί με τη φλούδα τους. Έτσι ανακουφίζεται το πεπτικό μας σύστημα: στομάχι, έντερα, συκώτι και νεφρά. Παράλληλα καθαρίζει το αίμα μας από τις τοξίνες των τροφών.

Τέλος σε περίπτωση διάρροιας συνιστάται ρύζι και μήλο.

About Ανδρέας

Ο Ανδρέας είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας www.bambakia.gr, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος τους Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαμβακιάς Θεσσαλονίκης, για 3 χρόνια. Ασχολείται με τα κοινά και με την Βοτανολογία, ενώ ότι γράφει το έχει δοκιμάσει και ίδιος

Leave a Reply

Scroll To Top
Disable content selection plugin by JaspreetChahal.org